Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@08:20:33 GMT

دعای «اسم اعظم» چه دعایی است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۰۰۱۷۴

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) افکارنیوز نوشت: درباره اصل «اسم اعظم»، باید گفت: بسیاری از اندیشمندان دینی معتقدند که «اسم اعظم» صرف دانستن و گفتن یک لفظ نیست، بلکه فراتر از لفظ دارای حقیقتی است که در اثر خودسازی، تهذیب نفس، عبادت و توفیقات الهی در وجود افراد پیدا می‌شود و در پرتو این حالت، خداوند قدرت و مقام والایى به آنها خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در آیات و روایات زیادی به وجود اسم اعظم اشاره شده، و آمده است که اسم اعظم در اختیار پیامبران الهی و امامان معصوم(ع) بوده و افراد والا مقامی مانند آصف بن برخیا که توانست تخت بلقیس را از مسافت طولانی برای حضرت سلیمان(ع) حاضر نماید نیز دارای بخشی از اسم اعظم بوده‌اند.[1]
با این حال؛ روایاتی وجود دارند که به فرازهایی اشاره کرده و اعلام می‌دارند که اسم اعظم در میان این فرازها وجود دارد که نمونه‌ای از آنها را با قطع نظر از سند در این‌جا ذکر می‌کنیم:
امام سجاد(ع) فرمودند: «بیست سال از خداوند درخواست کردم؛ به من اسم اعظم را تعلیم دهد. پس در شبى ایستاده بودم و نماز می‌خواندم. چشم‌هاى من به خواب رفت و دیدم که جدّم رسول خدا(ص) از روبه‌رو می‌آمد. وقتی نزدیک من شد؛ بین دو چشم مرا بوسید و گفت: از خداوند متعال چه خواسته بودی؟! گفتم: اى جدّ بزرگوارم! از خداوند خواستم تا اسم اعظم خود را نشانم دهد. پیامبر(ص) فرمودند: اى پسرم! این دعا را بنویس. گفتم کجا بنویسم؟ فرمودند: با انگشت خود بر کف دستت بنویس؛ دعا این است: "یَا اللهُ یَا اللهُ یَا اللهُ وَحْدَکَ وَحْدَکَ لَا شَرِیکَ لَکَ أَنْتَ الْمَنَّانُ‏ بَدِیعُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ‏ وَ ذُو الْأَسْمَاءِ الْعِظَامِ وَ ذُو الْعِزِّ الَّذِی لَا یُرَامُ‏ وَ إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ‏ وَ صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِینَ؛ اى خدا! اى خدا! اى خدا! تو یگانه‌اى، تو یگانه‌اى، شریکى براى تو نیست، تو بخشنده، پدید آورنده آسمان‌ها و زمین، صاحب بزرگى و بخشش، صاحب نام‌هاى بزرگ و صاحب عزتی که مغلوب نمی‌گردد. خداى شما خداى یگانه است، نیست خدایى مگر او که بخشنده مهربان است‏ و رحمت خدا باد بر محمّد و بر همه آل او". سپس آنچه خواهی دعا کن». پس آن‌گاه امام سجاد(ع) فرمودند: «قسم به کسى که محمّد را به راستى به پیامبرى فرستاد؛ این دعا را تجربه نمودم و همان‌گونه بود که آن‌حضرت فرمودند». زید بن على گفته که من نیز تجربه نمودم چنان بود که پدرم على بن الحسین گفت.[2]
[1]. ر. ک: «آگاهان به اسم اعظم»، سؤال 3218.
[2]. سید ابن طاووس، علی بن موسی، مهج الدعوات و منهج العبادات، ص 320- 321، قم، دار الذخائر، چاپ اول، 1411ق.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: استفاده از فناوری‌های جدید منجر به توانمندسازی هلال احمر خواهد شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقرقالیباف امروز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در همایش روز جهانی هلال احمر و صلیب سرخ گفت: هلال احمر در دوران دفاع مقدس که خشونت، جنگ و دوری از خانواده بود، رشادت‌های بیشماری انجام داد و من از نزدیک شاهد این رشادت‌ها بودم. حتی برخی از این عزیزان مفقود شدند و مشخص نبود که این عزیزان به درجه شهادت رسیدند و پیکر آنها کجاست.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همکاری با صلیب سرخ جهانی، درمان، مجاهدت در راه کمک به مردم و خدمات رسانی به رزمندگان در دوران جنگ و اکنون به مردم در شرایط خاص از جمله خدمات نیروهای هلال احمر است که نباید از یاد و نام آنها غفلت کنیم و باید به وظایف خود آشنا شویم.

وی با بیان بخشی از سخنان حضرت امیرالمومنان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه، تصریح کرد: مولا علی (ع) می‌فرمایند که اگر قرار است خدمتی و کاری پایدار بماند باید سه ویژگی در آن باشد. نخست اینکه کوچک شمردن خدمت تا زمانی که خداوند آن را بزرگ کند و پنهان داشتن آن تا زمانی که خداوند آن را آشکار کند و شتاب در برآورد حاجت، حاجتمند تا زمانی که برای ما مسرت بخش شود. این سه ویژگی را باید سرلوحه کار خود قرار دهیم و این رویه طبق مکتب اهل بیت (ع) است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید از ظرفیت سخت افزاری و نرم افزاری امروز برای پیشرفت غفلت کرد، گفت: این سازمان کاملا مردمی است و توجه به فناوری‌های اجتماعی در کنار فناوری‌های دیگر، بسیار کلیدی است. چرا که این رویه سبب خواهد شد با بهره بردن از ظرفیت اجتماعی، سخت افزاری و نرم افزاری و نیروهای توانمند سبب توانمندسازی این سازمان و بیشترین خروجی برای کمک به افراد نیازمند خواهد شد.

قالیباف با بیان اینکه فردی پیش خداوند محبوب‌تر از دیگران است که بیشترین منفعت را به مردم برساند، خاطرنشان کرد: بدون شک در سازمان هلال احمر عزیزانی هستند که با این روحیه کار خود را انجام می‌دهند. وقتی کار این عزیزان را می‌بینیم که بدون چشم داشت و داوطلبانه زحمت می‌کشند، نمادی برای سایر سازمان‌ها هستید و امیدواریم ما هم توفیق پیدا کنیم که در مجلس شورای اسلامی زحمات این عزیزان را در بودجه سالیانه و برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جایگاه ویژۀ دختران در اندیشه اسلامی
  • تفال به حافظ پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ گر چه بر واعظ شهر این سخن آسان نشود...
  • تأثیری که بی‌حجابی در بدعاقبتی دارد
  • زمینه انجام پروازهای حج از فرودگاه‌های سمنان و شاهرود فراهم شود
  • قالیباف: استفاده از فناوری‌های جدید منجر به توانمندسازی هلال احمر خواهد شد
  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد