Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@06:38:16 GMT

دعاي اسم اعظم

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۱۲۳۰

دعاي اسم اعظم

خبرگزاري آريا -
دعاهاي اسم اعظم براي گرفتن حاجت
اسم اعظم به اعتقاد شيعيان، يکي از نام‌هاي خداست، مسلمانان اسم اعظم را برترين نام خدا مي‌دانند که با بر زبان آوردن آن هر خواستهٔ گوينده برآورده مي‌شود. در آيات و روايات زيادي به وجود اسم اعظم اشاره شده، و آمده است که اسم اعظم در اختيار پيامبران الهي و امامان معصوم(ع) بوده است رواياتي وجود دارند که به فرازهايي اشاره کرده و اعلام مي‌دارند که اسم اعظم در ميان اين فرازها وجود دارد که نمونه‌اي از آنها را در اين‌جا ذکر مي‌کنيم:
درباره حقيقت اسم اعظم دو نظر وجود دارد:
برخي آن را از جنس حروف و الفاظ دانسته‌اند:
اسم اعظم خداى تعالى اسمى است كه شروع آن «اللّه» و پايانش «هو» مي باشد و در حروف اسم اعظم نقطه اى نيست و خواندش تغيير نمي يابد چه آن
حروف زيروزبر داشته باشند يا نداشته باشند، و اين اسم در قرآن مجيد در پنج آيه مباركه از پنج سوره موجود است يعنى سوره هاى: بقره، ال عمران ، نساء،طه و تغابن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اَللَّهُ لا اِلهَ إلاَّ هُوَ الْحَيُّ القَيُّومُ… تا آخر آيت‌الکرسي (سوره بقره آيه‌هاي 255 تا 257)
ترجمه: خدايي که نيست معبودي جز او زنده و پاينده است
اَللَّهُ لا اِلهَ إلاَّ هُوَ الحَيُّ القَيُّومُ نَزَّلَ عَلَيْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ، مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ، واَنْزَلَ التَّوْريهَ وَالْإِنْجيلَ مِنْ قَبْلُ هُديً لِلنَّاسِ، وَاَنْزَلَ الْفُرْقانَ (سوره آل عمران آيه 2و3)
ترجمه: خدايي که نيست معبودي جز او زنده و پاينده که کتاب را به حق بر تو نازل فرمود و کتاب‌هاي پيشين را تصديق کند و از پيش تورات و انجيل رانازل کرده که هدايتي است براي مردم و فرقان را نيز نازل فرمود
اللَّهُ لا اِلهَ إلاَّ هُوَ لَيَجْمَعَنَّکُمْ اِلي يَوْمِ الْقِيمَهِ لارَيْبَ فيهِ، وَمَنْ اَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَديثاً (سوره نساء آيه 87
ترجمه: خدايي که نيست معبودي جز او و قطعاً شما را در روز قيامت گردآورد که شکي در آن نيست و کيست که در گفتار از خدا راستگوتر باشد
اَللَّهُ لا اِلهَ إلاَّ هُوَ، لَهُ الْأَسْمآءُالْحُسْني (سوره طه آيه 8)
ترجمه: خدايي که نيست معبودي جز او و همه نامهاي نيک از آن اوست
اَللَّهُ لا اِلهَ إلاَّ هُوَ، وَعَلَي اللَّهِ فَلْيَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ. (سوره تَغابُن آيه 13)
ترجمه: خدايي که معبودي جز او نيست و بر خدا بايد توکل کنند مؤمنان
بعضي آيه («اَللهُ لا اِلهَ اِلّا هُوَ رَبُّ العَرشِ العظيم» در سورهٔ النَّمل آيه 26) را هم جزو اسم اعظم دانسته‌اند.
بيشتر فيلسوفان و عارفان مسلمان، حقيقت اسم اعظم را فراتر از الفاظ و حروف، و آن را حقيقتي عيني و خارجي مي‌دانند:
بسياري از انديشمندان ديني معتقدند که «اسم اعظم» صرف دانستن و گفتن يک لفظ نيست، بلکه فراتر از لفظ داراي حقيقتي است که در اثر خودسازي، تهذيب نفس، عبادت و توفيقات الهي در وجود افراد پيدا مي‌شود و در پرتو اين حالت، خداوند قدرت و مقام والايى به آنها خواهد داد.
دعاي اسم اعظم در متن سوره آيت‌الکرسي مي باشد
دعاي اسم اعظم امام علي (ع):
«يك شب قبل از جنگ بدر، خضر (ع) را خواب ديدم و به او گفتم: چيزى به من بياموز كه با آن بر دشمنان، نصرت داده شوم.
گفت: بگو: يا هُوَ يا مَن لا هُوَ إلاّ هُوَ، اى او! اى آن كه اويى جز او نيست!.
چون صبح شد، آن را براى پيامبر خدا باز گفتم. فرمود: "اى على! اسم اعظم به تو آموخته شده است". در روز بدر، پيوسته اين جمله بر زبانم بود».
نيز امير مؤمنان، «قل هو اللّه‏ أحد» را خواند و چون آن را تمام كرد، فرمود: «قُل هُوَ اللّه‏ُ أحَدٌ»، اى او! اى آن كه اويى جز او نيست! مرا بيامرز و بر گروه كافران، پيروزم گردان».
در روز صفّين نيز، در حالى كه حمله مى‏كرد، اين دعا را مى‏خواند. عمّار بن ياسر به ايشان گفت: اى امير مؤمنان! اين اشارات چيست؟
فرمود: «اسم اعظم خدا و ستون توحيد است. خدا، كه معبودى جز او نيست». سپس آيه: «شهد اللّه‏ أنّه لا إله إلاّ هو؛ خدا، خود، گواهى مى‏دهد كه معبودى جز او نيست» و آخر حشر را قرائت كرد. آن گاه پياده شد و چهار ركعت پيش از زوال خواند.
دعاي اسم اعظم امام سجاد (ع):
امام سجاد(ع) فرمودند: «بيست سال از خداوند درخواست کردم، به من اسم اعظم را تعليم دهد. پس در شبى ايستاده بودم و نماز مي‌خواندم. چشم‌هاى من به خواب رفت و ديدم که جدم رسول خدا(ص) از روبه‌رو مي‌آمد.
وقتي نزديک من شد، بين دو چشم مرا بوسيد و گفت: از خداوند متعال چه خواسته بودي؟! گفتم: اى جد بزرگوارم! از خداوند خواستم تا اسم اعظم خود را نشانم دهد. پيامبر(ص) فرمودند: اى پسرم! اين دعا را بنويس. گفتم کجا بنويسم؟ فرمودند: با انگشت خود بر کف دستت بنويس
دعا اين است:
"يَا اللهُ يَا اللهُ يَا اللهُ وَحْدَکَ وَحْدَکَ لَا شَرِيکَ لَکَ أَنْتَ الْمَنَّانُ‏ بَدِيعُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ‏ وَ ذُو الْأَسْمَاءِ الْعِظَامِ وَ ذُو الْعِزِّ الَّذِي لَا يُرَامُ‏ وَ إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ‏ وَ صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِينَ؛
اى خدا! اى خدا! اى خدا! تو يگانه‌اى، تو يگانه‌اى، شريکى براى تو نيست، تو بخشنده، پديد آورنده آسمان‌ها و زمين، صاحب بزرگى و بخشش، صاحب نام‌هاى بزرگ و صاحب عزتي که مغلوب نمي‌گردد. خداى شما خداى يگانه است، نيست خدايى مگر او که بخشنده مهربان است‏ و رحمت خدا باد بر محمّد و بر همه آل او". سپس آنچه خواهي دعا کن».
پس آن‌گاه امام سجاد(ع) فرمودند: «قسم به کسى که محمد را به راستى به پيامبرى فرستاد؛ اين دعا را تجربه نمودم و همان‌گونه بود که آن‌حضرت فرمودند». زيد بن على گفته که من نيز تجربه نمودم چنان بود که پدرم على بن الحسين گفت.[2]
پي نوشت:
[2]. سيد ابن طاووس، علي بن موسي، مهج الدعوات و منهج العبادات، ص 320- 321، قم، دار الذخائر، چاپ اول، 1411ق.
گردآوري: بخش مذهبي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان

حسین حقانی کارگردان مجموعه «هیس، هیچی نیس!» درباره ایده شکل گیری و ساخت این مجموعه به خبرنگار مهر بیان کرد: حدود ۲ سال پیش بود که حمیدرضا عطارد تهیه کننده مجموعه، فیلمنامه را به من داد تا بخوانم و فقط قرار بود نظر بدهم.

وی ادامه داد: من فیلمنامه اولیه را که خواندم برایم جذابیت داشت، جذابیتش هم به این بود که چطور برهه ای از تاریخ که شیرین هم نیست و تلخ است تبدیل به یک مجموعه آیتمی شده است که فضایی سرگرم کننده و آموزشی برای نوجوانان دارد. خیلی از اتفاقاتی که در این برهه از تاریخ افتاده کمتر گفته شده است و خود من که فیلمنامه را می خواندم برای اولین بار با این اتفاقات آشنا شدم. از این حیث این نکات جزیی و وقایع برای من تازه بود. بعد از چند ماه از من برای کارگردانی دعوت شد و آن زمان متن را دوباره با نگاه کارگردانی خواندم و تغییراتی در متن داشتیم.

حقانی درباره شخصیت های ثابت این مجموعه که با فرم آثار اپیزودیک پیش می رود، گفت: آیتم هایی در این مجموعه داریم که کاراکترهای ثابتی دارد و بر این اساس نگاه غرب را در این کاراکترها می بینیم. مثلاً کاراکتر قاضی یکی از شخصیت های اصلی است و یکی از سکانس های ثابت ما هم دادگاه شد. در این دادگاه سیاهپوست ها می خواهند احقاق حق کنند و قاضی از این حیث که می داند افکار عمومی جهان آنها را رصد می کند، می خواهد در تاریخ منفی جلوه نکند اما حق را هم به آنها ندهد.

وی درباره اینکه چرا سراغ چهره ها نرفته اند، عنوان کرد: بازیگران این مجموعه ناشناخته هستند و همین یک ویژگی است چون ما نقش های زیادی داشتیم و هر بازیگری مجبور بود ۱۰ کاراکتر را بازی کند. بازیگران به دلیل توانمندی هایشان با تغییر گریم توانستند نقش های مختلفی را بازی کنند. البته این هنرمندان هر یک نزدیک به ۲ دهه تجربه داشتند و در تئاتر به صورت حرفه ای فعالیت کرده بودند اما برای مخاطب عام هنوز ناشناخته بودند.

حقانی درباره مزیت بهره گیری از استعدادهای جدید گفت: در این مجموعه مخاطب چهره های تکراری نمی بیند و از طرفی بازیگران حرفه ای شهرهای دیگر هم می توانند توانمندی های خود را نمایش دهند.

وی در پایان درباره مضمون سریال «هیس، هیچی نیس!» نیز یادآور شد: این مجموعه زوایای پنهان تاریخ را به خوبی تصویر کرده است و به نظرم لازم است هرکسی نه فقط در ایران بلکه در هر جایی از جهان این تاریخ را بداند.

سریال نمایشی «هیس، هیچی نیس!» به عنوان نخستین محصول مرکز تولیدات نوجوان سوره توسط سازمان سینمایی سوره به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و کارگردانی حسین حقانی با نگاهی طنز به رویدادهای تاریخی جهان ساخته شده و اثری اقتباسی از کتاب ۱۵ جلدی «سرگذشت استعمار» مهدی میرکیایی است.

این مجموعه از اول اردیبهشت ماه شنبه تا دوشنبه حوالی ساعت ۱۸ از شبکه دو سیما و دوشنبه تا پنجشنبه حوالی ساعت ۲۱ از شبکه امید روانه آنتن شده است.

مجموعه «هیس هیچی نیس» نخستین محصول مرکز تولیدات نوجوان سوره است که توسط سازمان سینمایی سوره برای مخاطب نوجوان تولید شده است.

کد خبر 6100225 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • شروع صبح با قرآن کریم؛ صفحه ۲۳۹+صوت
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • «اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد